В НАСА е предложена програма за мисия за пренасочване на астероиди, в

...
В НАСА е предложена програма за мисия за пренасочване на астероиди, в
Коментари Харесай

Нова мисия на НАСА ще променя орбитата на астероид

В НАСА е препоръчана стратегия за задача за пренасочване на астероиди, в която ще се употребява йонно задвижване, 20 пъти по-мощно от употребяваното неотдавна за задачите до Ceres и Vesta. Това ще бъде първата задача на роботи, които ще посетят огромен метеорит релативно покрай Земята за да трансформират неговата орбита и да я стабилизират към Луната. Апаратът ще кацне на метеорита, ще събере проби от неговата повърхност и ще се върне дружно с тях през 2020 година на Земята. Тази задача е определяна като част от подготовката за изпращане на хора до Марс през 2030 година

В НАСА са определили към 1000 метеорита, които са претенденти за приемане на задачата и избират подобен, чиято орбита да бъде изменена и доближена до Луната. От всички следени метеорити, четири са избрани за най-подходящи за сходна задача. Очаква се обаче, още много подобаващи метеорити да бъдат открити идващите няколко години преди старта на задачата. В НАСА взимат поради тяхната скорост, маса, орбита, размер, с цел да изберат задачата за задачата.

Пренасочването на метеорити е част от Инициативата Астероид на НАСА, която включва и стратегия за разкриване на евентуално рискови за Земята метеорити.

Плановете са изстрелването на роботизираната задача да стане към края на това десетилетие. Космическият уред ще събере камъни от повърхността на метеорита благодарение на специфична „ ръка “. След като се съберат образците от повърхността на метеорита, галактическият транспортен съд ще пренасочи метеорита в постоянна орбита към Луната. Предвижда се в средата на 20-те години задача на астронавти с кораба Орион да проведат спомагателни проучвания на този метеорит.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР